Verlichting Utrecht

Verlichting is een zeer sfeerbepalend en moeilijk aspect in het interieur.
Een goede balans tussen functionele verlichting (bijvoorbeeld een bureaulamp, verlichting boven het aanrecht etcetera) en sfeerverlichting enerzijds en tussen direct en indirect licht anderzijds maakt een ruimte aangenaam om in te verblijven en daarnaast multifunctioneel en praktisch. Een verlichtingsplan moet rekening houden met het natuurlijk licht in een ruimte en de armaturen dienen te passen bij de rest van het interieur.

De bewoners van een verbouwde woonboerderij nabij Utrecht hebben Keizer ID gevraagd hen te helpen met een verlichtingsplan voor hun woonkamer, eetkamer en werkkamer.
Ze houden van een moderne inrichting en van design. Verder zien ze in hun verbouwde boerderij graag materialen die passen bij een boerderij, maar dan wel modern toegepast.

Deze interieurwens heeft Keizer ID vertaald in een verlichtingsplan met diverse moderne koperen armaturen. Deze armaturen zijn een knipoog naar de koperen potten en pannen die men vroeger in boerderijen vaak zag.

In het midden van het verlichtingsplan is een plattegrond van de woonboerderij opgenomen van het deel van de boerderij waarvoor Keizer ID het verlichtingsplan heeft gemaakt.